Després de superar les moltes dificultats que comporta sol·licitar el vot des de l’estranger, alguns catalans i catalanes de l’àrea de Melbourne (Austràlia) han començat a rebre aquest divendres 18 de setembre la documentació necessària per poder votar a les eleccions del 27-S.

Els que rebin les paperetes durant els dies vinents, amb temps suficient per enviar-les per correu (no més tard que el 22 de setembre) o dipositar-les a les urnes habilitades als consolats espanyols els dies 23, 24 i 25, es poden considerar afortunats. Segons un informe de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes, notícia, només un 10,6% del cens de ciutadans de Catalunya residents fora del país podran participar en l’històric escrutini del 27-S.

A causa des problemes inherents en un sistema de votació tan complicat, “voto rogado“, que priva d’un dret fonamental a la majoria de catalans residents fora del seu país d’origen, quasi un 80% haurà perdut una oportunitat que només arriba una vegada a la vida.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]